Onze werkwijze
Tijd om écht in beweging te komen? Met sport of andere activiteiten? Met andere woorden: door te doen?
Dan stel ik voor om met elkaar kennis te maken. De cliënt mag bepalen waar. Op onze kantoor / sportruimte, in de vertrouwde omgeving, of ergens anders op een favoriete locatie.
Na die kennismaking maken we zo snel mogelijk een plan van aanpak. In samenspraak met de cliënt. Want zolang die iets niet wil, gebeurt er ook niets. Samen kiezen we een sport of activiteit en stellen hierbij een of meerdere doelen vast. Denk hierbij aan: leren samenwerken, opbouwen van zelfvertrouwen, algemene ontwikkeling of het leren uiten van emoties. De cliënt leert zijn of haar emoties te reguleren en samen te werken. Die ontwikkeling kan, samen met het toenemende zelfvertrouwen, een positieve uitwerking hebben in het gezinsleven, op school, bij het werk en in de omgeving van cliënt.
Welke leuke en leerzame activiteiten we ook ondernemen – van samen naar een museum, Nederlands bouwwerken bezoeken en uitwaaien op het strand of in de duinen tot sporten in de fitnesszaal, hardlopen of bootcampen – ze hebben altijd een concreet doel!
Uniek in de zorg
In dat plan van aanpak kunnen wij meestal binnen twee werkweken inzage geven. Alles wat wij hierin opschrijven, ligt vast in een speciaal programma binnen een beveiligde omgeving. En alles wat we over de cliënt opschrijven, mogen de ouders en/of andere gezaghebbenden inzien. Daar krijgt u een speciale, beveiligde link voor. wij geven u dus complete openheid in wat we opschrijven, wat in de zorg vrij uniek is. U kunt in die beveiligde omgeving ook op mijn bevindingen reageren, zodat we contact met elkaar hebben. Uiteindelijk kent niemand uw kind beter dan u!
Doen leidt tot praten
De normale gang van zaken is een overeenkomst gedurende een jaar. Maar alles is bespreekbaar. Zodra we het eens zijn over de aanpak, begint het opbouwen van de band met de cliënt, via dit aanbod. En de ervaring leert dat het doen vaak leidt tot praten, als dat natuurlijk mogelijk is. Dat hoeft niet per se het doel te zijn; we begeleiden cliënten op alle niveaus.
Uitgangspunt is dat we om de zes weken bij elkaar komen om de voortgang te bespreken. Bij voorkeur ook met andere nauw verbonden zorgverleners, maar sowieso met u. Als wij elkaar maar kunnen spreken.